έχετε προβλήματα με το δίκτυό σας ;

ο ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ είναι μήνας ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

το δίκτυο υπολογιστών αποτελεί πλέον αναγκαιότητα για τη συνεργασία των εργαζομένων την ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων και την εύρυθμη λειτουργία μιας σύγχρονης επιχείρησης. Ωστόσο η ομαλή λειτουργία του δεν είναι πάντα δεδομένη κι έτσι προκύπτουν χαμηλές ταχύτητες, απώλειες σύνδεσης κ.α. Στη NetSolutions γνωρίζουμε πολύ καλά τη σπουδαιότητα ενός αξιόπιστου δικτύου στη λειτουργία της επιχείρησής σας και ορίσαμε τον Οκτώβριο ως μήνα πρόληψης & αποκατάστασης. 

Για όλο τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ προσφέρουμε...

ΔΩΡΕΑΝ Διαγνωστικό έλεγχο

20% έκπτωση στις εργασίες αποκατάστασης

Κλείστε το ραντεβού σας ΤΩΡΑ online

Επιλέξτε όποιο από τα διαθέσιμα ραντεβού σας εξυπηρετεί και οι τεχνικοί μας θα είναι εκεί για τον ΔΩΡΕΑΝ Διαγνωστικό Έλεγχο του δικτύου σας.

Οι χρόνοι έχουν υπολογιστεί για τον νομό Ηρακλείου. Αν βρίσκεστε σε κάποιον άλλο νομό της Κρήτης επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε την επίσκεψή μας υπολογίζοντας και τους χρόνους μετάβασης.

αποκτήστε ένα αξιόπιστο δίκτυο υπολογιστών και γρήγορο internet παντού

Έχοντας μεγάλη εμπειρία στις μελέτες και εγκαταστάσεις ενσύρματων & ασύρματων δικτύων, χαρτογραφούμε το δίκτυό σας, εντοπίζουμε τις αδυναμίες του και τα σημεία που μπορούν να βελτιωθούν με στοχευμένες παρεμβάσεις. Αναλαμβάνουμε να σχεδιάσουμε την αποδοτικότερη δομή ενός νέου δικτύου, να εγκαταστήσουμε τη δομημένη καλωδίωση (οπτικών ινών ή χαλκού) και τον εξοπλισμό καθώς και την παραμετροποίησή τους και παραδίδουμε ένα λειτουργικό, αξιόπιστο και γρήγορο δίκτυο, με πιστοποίηση και γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας.

Εξειδίκευση στα δίκτυα ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ

αναλαμβάνουμε την αρχική μελέτη, τον σχεδιασμό, την εγκατάσταση, την παραμετροποίηση και την πιστοποίηση καλής λειτουργίας ενός αποδοτικού δικτύου.

δουλεύουμε ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ

ΔΙΑΓΝΩΣΗ

αξιολογούμε την υπάρχουσα κατάσταση των υποδομών

Ο Διαγνωστικός έλεγχος και η χαρτογράφηση του δικτύου σας είναι απαραίτητα για να εντοπίσουμε τα σημεία που χρειάζονται βελτίωση. Γίνεται ένας πλήρης τεχνικός έλεγχος σε:

καταγράφουμε τις ανάγκες και τους στόχους σας

Οι ανάγκες κάθε επιχείρησης διαφέρουν, το ίδιο και οι κτιριακές ιδιαιτερότητες ή οι αδυναμίες που παρουσιάζουν τα συστήματα δικτύωσής τους.

ΜΕΛΕΤΗ

εκπονούμε μια μελέτη με προτεινόμενες παρεμβάσεις

Προχωράμε στον σχεδιασμό της ιδανικής τεχνικά και οικονομικά λύσης για την κάθε επιχείρησης, με παρεμβάσεις που καλύπτουν πλήρως τις ελλείψεις και τις ανάγκες σας, κοστολογημένες και με χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

υλοποιούμε με συνέπεια και υπευθυνότητα

σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουμε, από κοινού συμφωνήσει

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

πιστοποιούμε την εγκατάσταση

μετά από τις βελτιώσεις επαναλαμβάνουμε την αξιολόγηση, πιστοποιούμε την εγκατάσταση και προσφέρουμε γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας.

Συχνές ερωτήσεις για τα δίκτυα

Τι είναι δίκτυο;

Δίκτυο υπολογιστών είναι τηλεπικοινωνιακό σύστημα από αυτόνομους ή μη αυτόνομους διασυνδεδεμένους υπολογιστές. Οι υπολογιστές ή αλλιώς κόμβοι, θεωρούνται διασυνδεδεμένοι όταν είναι σε θέση να ανταλλάξουν πληροφορίες σε μορφή κειμένου ήχου η και εικόνας μεταξύ τους και αυτόνομοι όταν δεν είναι δυνατό κάποιος υπολογιστής να ελέγξει τη λειτουργία (π.χ. εκκίνηση ή τερματισμό) κάποιου άλλου. Η επιστημονική μελέτη των δικτύων υπολογιστών γίνεται από τα υπολογιστικά συστήματα, ένα βασικό κλάδο της πληροφορικής. Το θεμελιώδες ηλεκτρονικό υλικό των τηλεπικοινωνιακών συσκευών μελετάται επίσης από την ηλεκτρονική μηχανική.

Σε ένα δίκτυο υπολογιστών μπορούν να διασυνδέονται μεταξύ τους εκτός από τα παραδοσιακά επιτραπέζια PC και άλλου τύπου συσκευές όπως PDAs (Personal Digital Assistants), κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, εκτυπωτές, σαρωτές.

Τύποι δικτύων και σε τι διαφέρουν;

Τα δίκτυα φέρουν τους εξής χαρακτηρισμούς, που καθορίζουν και την κατηγορία τους :

 • Ανάλογα με το φυσικό μέσο διασύνδεσής τους χαρακτηρίζονται ως «ενσύρματα» ή «ασύρματα».
 • Ανάλογα με τον τρόπο πρόσβασης σε αυτά χαρακτηρίζονται ως «δημόσια» ή «ιδιωτικά» δίκτυα.

Οι χαρακτηρισμοί με το πρόσθετο W ανταποκρίνονται στον ασύρματο (Wireless) τρόπο σύνδεσης.

Πως αναγνωρίζω ένα μη λειτουργικό δίκτυο;

Τα συνηθέστερα προβλήματα που αντιμετωπίζετε καθημερινά μπορεί να οφείλονται σε προβληματικό δίκτυο π.χ.

 • Ένας ή περισσότεροι υπολογιστές, δεν «βλέπουν» τον εκτυπωτή
 • Δεν υπάρχει η δυνατότητα κοινής χρήσης φακέλων, μεταξύ των υπολογιστών
 • Κάποιοι υπολογιστές, έχουν συχνές αποσυνδέσεις με το internet
 • Ένα laptop δε συνδέεται ασύρματα στο δίκτυο
 • Η σύνδεση στο internet είναι αισθητά αργή
 • Υπάρχουν “νεκρά σημεία” που δεν πιάνει το wifi

 

Μπορεί να τα προκαλούν μεμoνομένες αιτίες ή και συνδυασμός τους. Συχνά οφείλονται σε αστοχίες στον αρχικό σχεδιασμό του δικτύου ή και παλαιότερο μοντέλο τοπολογίας του δικτύου, προβληματική διαχείριση υλικών μεταξύ των συνδέσεων (π.χ. μεγαλύτερο μήκος καλωδίων απ’ αυτό που απαιτείται για τη σύνδεση, ρύθμιση δρομολογητών στο ίδιο κανάλι), φθορά στα καλώδια, ίδια  IP σε δύο υπολογιστές κ.α.

Τα προβλήματα αποκαθίστανται  με παρεμβάσεις όπως:

 • Μείωση περιττών κόμβων
 • Αντικατάσταση φθαρμένων καλωδίων
 • Αντικατάσταση εξοπλισμού παλαιότερης τεχνολογίας
 • Αναδιάταξη ασύρματου δικτύου με σκοπό την μέγιστη κάλυψη του χώρου
 • Ενημέρωση software περιφερειακών συσκευών
Χαρτογράφηση δικτύου τί είναι και σε τί χρησιμεύει;
 • Ένα διάγραμμα δικτύου απεικονίζει τον τρόπο σύνδεσης των συσκευών ενός δικτύου
 • Περιλαμβάνει τα τείχη προστασίας, τους δρομολογητές και τους κόμβους
 • Η οπτική αναπαράσταση βοηθά στον εντοπισμό σφαλμάτων
 • Είναι απαραίτητο σε μεγάλες εγκαταστάσεις
Δομημένη καλωδίωση

Ο όρος δομημένη καλωδίωση χαρακτηρίζει μία σειρά προτύπων, διεθνώς αναγνωρισμένων, που εφαρμόζονται στο σχεδιασμό, τη μελέτη, την εγκατάσταση και την παράδοση ενός συστήματος καλωδιώσεων ασθενών ρευμάτων, για τη μεταφορά πληροφοριών (δεδομένα, φωνή, εικόνα) σε ένα δίκτυο. Ένα σύστημα δομημένης καλωδίωσης μπορεί να εξυπηρετήσει ανάγκες :

 • Μεταφοράς δεδομένων (Δίκτυο Η/Υ)
 • Μεταφοράς φωνής (Τηλέφωνο)
 • Μεταφοράς εικόνας (Ψηφιακή τηλεόραση)
 • Σύστημα ασφαλείας
 • Σύστημα ελέγχου πρόσβασης
 • Πυρασφάλειας – Πυρανίχνευσης.
Καλώδια χαλκού VS οπτικές ίνες
cooper vs fiber optic cable

Η οπτική ίνα και το καλώδιο χαλκού είναι δύο μέσα μετάδοσης με αντι-παρέμβαση και καλή εμπιστευτικότητα. Οι διαφορές μεταξύ τους αφορούν:

την απόσταση μετάδοσης

Σε γενικές γραμμές, η απόσταση μετάδοσης του σύρματος χαλκού δεν υπερβαίνει τα 100 μέτρα, ενώ η μέγιστη απόσταση μετάδοσης οπτικών ινών μπορεί να φτάσει τα 100 χιλιόμετρα (ίνα μίας λειτουργίας), η οποία υπερβαίνει κατά πολύ την απόσταση μετάδοσης του σύρματος χαλκού.

το ποσοστό μετάδοσης

Επί του παρόντος, ο μέγιστος ρυθμός μετάδοσης του σύρματος χαλκού μπορεί να φτάσει τα 40Gbps (όπως το καλώδιο δικτύου κατηγορίας 8), και ο μέγιστος ρυθμός μετάδοσης οπτικών ινών μπορεί να φτάσει τα 100Gbps, το οποίο είναι πολύ υψηλότερο από αυτό του σύρματος χαλκού.

τη διαχείριση υλικού

Οι εργασίες όπως η σύνδεση του βύσματος του χάλκινου σύρματος και η σύνδεση του εξοπλισμού είναι πολύ απλές, ενώ η λειτουργία της κοπής και συγκόλλησης της οπτικής ίνας και της σύνδεσης του εξοπλισμού απαιτεί ειδική τεχνογνωσία κι εξοπλισμό.

το κόστος 

Στην περίπτωση του ίδιου μήκους της οπτικής ίνας και του καλωδίου χαλκού, η τιμή της οπτικής ίνας είναι γενικά 5-6 φορές υψηλότερη. 

Γιατί να πιστοποιήσω το δίκτυό μου;

Η πιστοποίηση  εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία και την αποφυγή προβλημάτων στη χρήση των δικτύων. Η διαδικασία της πιστοποίησης ελέγχει την εγκατεστημένη καλωδίωση για να πιστοποιηθεί το κατά πόσο είναι συμμορφωμένη με τους ισχύοντες κανόνες και κανονισμούς.

Αν και οι περισσότεροι επώνυμοι κατασκευαστές καλωδίων και υλικών διασύνδεσης προσφέρουν καλές εγγυήσεις για τα προϊόντα τους, η τελική ποιότητα ενός δικτύου οφείλεται και στον εγκαταστάτη του. Με τον έλεγχο και την πιστοποίηση του δικτύου, οι δυσλειτουργίες είναι ελαχιστοποιημένες αν όχι και μηδενικές. Αυτό καθιστά την πιστοποίηση συμφερότερη από την συχνή επίλυση προβλημάτων στη λειτουργία του.

Eίτε πρόκειται για δίκτυα χαλκού ή οπτικών ινών πραγματοποιούνται μετρήσεις σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα* στο σύνολο της καλωδιακής υποδομής για όλες της θέσεις εργασίας.

Πιστοποίηση περιλαμβάνει τους εξής ελέγχους:

 • Έλεγχος φυσικής συνέχειας του δικτύου
 • Μέτρηση αντίσταση βρόχου συνεχούς
 • Έλεγχο επιπέδου ηλεκτρικών παρασίτων
 • Μέτρηση μήκους καλωδίων
 • Μέτρηση σύνθετης αντίστασης καλωδίου
 • Μέτρηση χωρητικότητας καλωδίου
 • Μέτρηση επιπέδου χωρητικότητας καλωδίου
 • Μέτρηση επιπέδου απώλειας σήματος
 • Έλεγχος επιπέδου συνακρόασης
 • Μέτρηση λόγου σήματος προς θόρυβο

*του Οργανισμού «North American Standards Organization» : ANSI/TIA/EIA-568-B (Commercial Building Telecommunications Cabling Standard), ANSI/TIA/EIA-569-A (Commercial Building Standard for Telecommunications Pathways and Spaces Cabling Standard), ANSI/TIA/EIA-570-A (Residential Telecommunications Cabling Standard), ANSI/TIA/EIA-606 (Administration Standard for Telecommunications Infrastructure of Commercial Buildings), ANSI/TIA/EIA-607 (Commercial Building Grounding and Bonding Requirements for Telecommunications)

του Οργανισμού «International Standards Organization» : ISO/IEC IS 11801

του Οργανισμού «European Committee for electrotechnical Standardization» : CELENEC EN 50173

ΔΕΊΤΕ

δείτε στο...

Netsolutions Blog logo

ΔΕΊΤΕ

μας

IT SUPPORT

κέρδισε ΧΡΟΝΟ ΧΡΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ

το Total Care είναι ευέλικτο και προσαρμόζεται στις ανάγκες σας

Επιλέξετε τις καλύψεις που σας ενδιαφέρουν, τους χρόνους ανταπόκρισης που σας εξυπηρετούν, ορίστε τα τμήματα της εγκατάστασής σας που θέλετε να καλύψετε και θα λάβετε μια εξατομικευμένη προσφορά.

ΔΩΡΕΑΝ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΠΟΔΟMΩΝ

Learn how we helped 100 top brands gain success.

Let's have a chat