voucher για εγκατάσταση οπτικών ινών σε πολυκατοικίες και μονοκατοικίες

Smart Readines

Το πρόγραμμα «Smart Readiness», επιχορηγεί την πραγματοποίηση εργασιών που αφορούν στην εγκατάσταση υποδομών οπτικών ινών που θα διευκολύνουν τη μετατροπή ενός κτιρίου σε «έξυπνο», αλλά και τη διασύνδεση του με δίκτυα κοινής ωφέλειας (ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο) μέσω νέων «έξυπνων» μετρητών. Βρείτε το κτήριό σας στον χάρτη και δείτε αν είναι επιλέξιμο 

https://smartreadiness.gov.gr/map

οπτική ίνα

optikes ines 10

στο σπίτι

Βελτιώστε την εμπειρία σας στο διαδίκτυο

Downloading και Uploading στη στιγμή

Περισσότερες συσκευές ταυτόχρονα online

Online Gaming χωρίς κολλήματα

στην επιχείρηση

Παραμείνετε ανταγωνιστικοί στην ψηφιακή εποχή

Μεγάλο εύρος ζώνης

Γρηγορότερη μεταφορά δεδομένων

Ισχυρό σήμα και σε μεγάλες αποστάσεις

Ελάχιστες απαιτήσεις σε ενέργεια

Ασφάλεια δεδομένων από υποκλοπές

Αναβάθμιση κι επέκταση με ελάχιστο κόστος

αναζητάτε για την επιχείρησή σας δικτύωση δεδομένων υψηλής απόδοσης;

τότε οι οπτικές ίνες σχεδιάστηκαν για σας, αξιοποιήστε τα πλεονεκτήματά τους σε:

Δικτύωση υπολογιστών

Διαδύκτιο

Τηλεπικοινωνίες

Καλωδιακή τηλεόραση

οπτικές ίνες σημαίνει ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η τεχνολογία οπτικών ινών είναι το μέλλον των τηλεπικοινωνιών. Είναι πιο γρήγορη, πιο αξιόπιστη και έχει υψηλότερο εύρος ζώνης σε σύγκριση με την παραδοσιακή χάλκινη καλωδίωση. Η ταχύτητα,  η αξιοπιστία και η ασφάλεια είναι αυτό που ζητά κάθε επιχείρηση κι αυτό ακριβώς που πετυχαίνει με ένα δίκτυο οπτικών ινών.

Η οπτική ίνα  είναι μια εύκαμπτη διαφανής ίνα φτιαγμένη από γυαλί υψηλής καθαρότητας, για αντοχή σε σκληρές συνθήκες εργασίας και σε μεγάλες θερμοκρασίες, ή από αντίστοιχο πλαστικό, με διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από μια ανθρώπινη τρίχα. Οι οπτικές ίνες μεταφέρουν φως από τη μία άκρη της ίνας στην άλλη και χρησιμοποιούνται στις επικοινωνίες, διότι επιτρέπουν ταχύτητες (bandwidths) πολύ μεγαλύτερες από αυτές που μπορούν να δώσουν τα κοινά καλώδια, σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις. H χρήση της τεχνολογίας οπτικών ινών προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα:

  • Απεριόριστο εύρος ζώνης
  • Τεράστιο Bandwidth 
  • Αξιόπιστη συνδεσιμότητα
  • Αστραπιαίες ταχύτητες
  • Aσφάλεια δεδομένων
  • Eύρος συνδεσιμότητας
  • Απλότητα δικτύου
  • Εξοικονόμηση χώρου
  • Ευκολότερη επεκτασιμότητα
Fiber optics spesialists logo

Σας συνδέουμε σήμερα με το μέλλον της επιχείρησής σας

Εξειδίκευση στα δίκτυα ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ

Τα δίκτυα οπτικών ινών είναι έργα ιδιαίτερης πολυπλοκότητας κι απαιτούν εγκαταστάτες με εξειδικευμένη γνώση, εμπειρία κι επιδεξιότητα, και ειδικό τεχνολογικό εξοπλισμό ώστε να ολοκληρωθούν με επιτυχία.

Η Νetsolutions δραστηριοποιoύμαστε στην παροχή υπηρεσιών που στηρίζονται σε προηγμένες τεχνολογίες και προσφέρουν αξιόπιστες και υψηλής ποιότητας λύσεις για τη συνδεσιμότητα και τη μεταφορά δεδομένων. Επενδύουμε σε εξοπλισμό και προσωπικό και αναπτυσσόμαστε δυναμικά στην εγκατάσταση οπτικών ινών (FTTx).

Υπηρεσίες

Οι υπηρεσίες μας απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα πελατών και ανταποκρινόμαστε με επιτυχία ανεξάρτητα από το μέγεθος ή την πολυπλοκότητα του έργου. Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους τεχνικούς και μηχανικούς που μπορούν να εγκαταστήσουν, να παρακολουθήσουν και να συντηρήσουν τα δίκτυά σας, εξασφαλίζοντας την αξιόπιστη λειτουργία τους. 

optikes ines 12

Εξοπλισμός

Συνεργασίες

 

Με τεχνογνωσία  και σημαντική εμπειρία στη μελέτη και εγκατάσταση δικτύων εξειδικευόμαστε στις εγκαταστάσεις οπτικών ινών σε κτίρια. Είμαστε συνεργάτης εγκαταστάτης NOVΑ, OTE  στο προγράμματα FTTH σε έργα β’ και γ’ φάσης.

nova logo
ote logo e1702039759378

επί το έργω

Η τεχνολογία fiber στη βιομηχανία της φιλοξενίας

Fiber to the ROOM (FTTR)

Όλα όσα χρειάζεστε σε ένα καλώδιο

Wi-Fi, τηλεόραση, τηλεφωνικά συστήματα, ΙοΤ, δεδομένα, φωνή, βίντεο, IPTV, ασφάλεια

Η προηγμένη τεχνολογία πρόσβασης τηλεπικοινωνιών που βασίζεται σε οπτικές ίνες επιτρέπει σε υπηρεσίες (Wi-Fi, τηλεόραση, τηλεφωνικά συστήματα, ΙοΤ, δεδομένα, φωνή, βίντεο, IPTV, ασφάλεια κ.λπ.) να φτάσουν σε κάθε γωνιά και σε κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Αυξάνει την παραγωγικότητα των εργαζομένων κι επιτρέπει στους επισκέπτες σας να απολαμβάνουν τις υψηλής ποιότητας ολοκληρωμένες υπηρεσίες δεδομένων του ξενοδοχείου σας. Αυτό που προσφέρεται είναι μια θετική εμπειρία για τον πελάτη, που ονομάζεται «κρυφή ευκολία». Δεν μπορεί να φανεί ή να ακουστεί, αλλά μπορεί να γίνει αισθητό.

Τα ξενοδοχεία πρέπει να ξεχωρίζουν από τους ανταγωνιστές τους προσφέροντας εξατομικευμένες υπηρεσίες, προσφέροντας γρήγορη και ακριβή συνδεσιμότητα, η οποία κάνει επίσης την επιχείρησή τους πιο κερδοφόρα. Οι νέες τεχνολογίες δημιουργούν νέες πηγές εισοδήματος και ενισχύουν την κερδοφορία: εφαρμογές pay-as-you-go, υπηρεσίες προσανατολισμένες στον ελεύθερο χρόνο (Smart TV, Gaming, Netflix, Wi-Fi, ροή ήχου κ.λπ.), Internet of Things κ.λπ.

hotel 10

Συχνές ερωτήσεις

fiber FAQ 01
Γιατί να επιλέξω οπτικές ίνες;

Απεριόριστο εύρος ζώνης :

Με το απεριόριστο εύρος ζώνης της οπτικής ίνας, τα δίκτυα οπτικών ινών  έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν παράλληλα περισσότερα δεδομένα. Έτσι η ταυτόχρονη χρήση από πολλές συσκευές δεν προκαλεί πίεση στο δίκτυο.

Αξιόπιστη συνδεσιμότητα :

Χωρίς τη συμφόρηση του δικτύου, διασφαλίζεται οτι οι χρήστες έχουν πάντα μια σταθερή και αξιόπιστη σύνδεση στο Διαδίκτυο. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις που βασίζονται στην αδιάλειπτη συνδεσιμότητα για τις δραστηριότητές τους. Οι μεταδόσεις μέσω των οπτικών ινών δεν δημιουργούν καθόλου ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές καθιστώντας τις οπτικές ίνες πιο αξιόπιστες.

Αστραπιαίες ταχύτητες :

Οι  οπτικές ίνες προσφέρουν  μεγαλύτερες ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων από τα καλώδια χαλκού, που αγγίζουν και τα 1Gbps/δευτερόλεπτο. Αυτό συμβαίνει επειδή τα καλώδια οπτικών ινών μεταδίδουν δεδομένα ως φως, ενώ τα καλώδια χαλκού μεταδίδουν δεδομένα ως ηλεκτρική ενέργεια. Δεδομένου ότι το φως ταξιδεύει πολύ γρηγορότερα από τον ηλεκτρισμό, τα δεδομένα θα ταξιδεύουν πιο γρήγορα μέσω ενός καλωδίου οπτικών ινών από ένα καλώδιο χαλκού. Μεγαλύτερες ταχύτητες σημαίνουν λιγότερες επιβραδύνσεις ή διακοπές μετάδοσης όταν η ζήτηση δικτύου είναι μεγαλύτερη. Τα δίκτυα οπτικών ινών προσφέρουν καλύτερη ποιότητα φωνής κατά τη διάρκεια του VoIP,  ταχύτερες μεταφορές δεδομένων και αυξημένες ταχύτητες λήψης.

Aσφάλεια δεδομένων :

Οι οπτικές ίνες θεωρούνται το πιο ασφαλές μέσο επικοινωνίας για τις επιχειρήσεις, επειδή οι γυάλινοι σωλήνες καθιστούν σχεδόν αδύνατη την παρακολούθηση των μεταδόσεων.

Μικρές απαιτήσεις σε ενέργεια :

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν παρατηρούνται σημαντικές απώλειες σήματος, καθώς και στον τρόπο μετάδοση δεδομένων, δηλαδή με τη χρήση φωτεινής δέσμης, που απαιτεί πολύ μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με το ηλεκτρικό σήμα.

Eύρος συνδεσιμότητας :

Εάν έχετε να διαχειριστείτε επικοινωνία κτηρίων σε μεγάλες αποστάσεις, τότε οι οπτικές ίνες είναι η απόλυτη επιλογή. Είτε πρόκειται για ξενοδοχειακό συγκρότημα, είτε για κτήρια γραφείων & αποθήκες, οι οπτικές ίνες λειτουργούν με απίστευτες ταχύτητες σε ολόκληρο το δίκτυο και να μεταφέρουν ισχυρό σήμα έως και τα 40χλμ.

Απλότητα δικτύου :

Ένα δίκτυο πολλαπλές λειτουργίες. Η σύγκλιση πολλαπλών δικτύων (δεδομένα, φωνή, βίντεο, WiFi, CATV, IPTV, ασφάλεια), σε ένα ενιαίο δίκτυο μέσω μιας υποδομής οπτικής ίνας βοηθά τους διαχειριστές δικτύου στην καθημερινή διαχείρισή τους.

Εξοικονόμηση χώρου :

Λιγότερες διαδρομές καλωδίων σημαίνει μικρότερος αγωγός, μικρότεροι δίσκοι καλωδίων και λιγότερη ανάγκη για ντουλάπες τηλεπικοινωνιών σε κάθε όροφο.

Ευκολότερη επεκτασιμότητα :

Τα δίκτυα τείνουν να παρουσιάζουν μεγάλες ανάγκες επεκτασιμότητας για να εξυπηρετήσουν αυξανόμενη ζήτηση, όπως νέα σημεία πρόσβασης Wi-Fi ή πρόσθετες συσκευές ασφαλείας κ.λπ. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της δικτυακής υποδομής με οπτικές ίνες είναι ότι τα δίκτυα επεκτείνονται στο μέλλον χωρίς να απαιτείται πρόσθετη καλωδίωση.

Η διαθεσιμότητα μπορεί να διαφέρει ανά περιοχή, αλλά σταδιακά επεκτείνεται για να καλύψει περισσότερες περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα.

Mπορεί να έχει υψηλότερο αρχικό κόστος εγκατάστασης, η αξιοπιστία και η ταχύτητά του όμως δικαιολογούν την επένδυση για πολλούς χρήστες.

Learn how we helped 100 top brands gain success.

Let's have a chat