Δεν έχετε κάποιο πακέτο υποστήριξης ΝetSolutions και...

Θέλετε τεχνικό ;

άμεση υποστήριξη με ένα κλικ

Μπορείτε να μας καλέσετε για υποστήριξη, για όποιο πρόβλημα κι αν αντιμετωπίζετε, απ΄ όπου κι αν έχετε αγοράσει τον εξοπλισμό σας. Πατήστε το “κάλεσε τεχνικό” και συνδεθείτε στο πρόγραμμα βλαβοληψίας μας. Ένας τεχνικός θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΩΝ

Συνδεθείτε στο πακέτο υποστήριξης που διαθέτετε.

per ticket logo dark blue 1
Total care logo dark blue 1
88 e1689244301777
per ticket logo

χρειάζεστε ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ

προαγορά αιτημάτων υποστήριξης για προτεραιότητα και ελεγχόμενο κόστος

Χρέωση με το αίτημα και όχι με την ώρα, για να “κλειδώνετε” το κόστος και να αποφεύγετε εκπλήξεις στις χρεώσεις. Σας παρέχουν ένα προνόμιο προτεραιότητας και σας επιτρέπουν να δεσμεύετε, σε προνομιακή τιμή την αποκατάσταση των προβλημάτων στα δίκτυα και τα πληροφοριακά σας συστήματα. Με την ενεργοποίηση του προγράμματος ticket της επιλογής σας, καταγράφουμε την εγκατάστασή σας για να μπορούμε να ανταποκριθούμε αμεσότερα και αποτελεσματικότερα σε κάθε αίτημά σας.

REMOTE SUPPORT

Στατιστικά το 74.6% των προβλημάτων ενός δικτύου υπολογιστών μπορούν να λυθούν με απομακρυσμένη σύνδεση. Τα REMOTE SUPPORT tickets σας προσφέρουν τη δυνατότητα να τα επιλύσετε όχι μόνο οικονομικά αλλά και άμεσα. Για αιτήματα που δεν μπόρεσαν να αντιμετωπιστούν απομακρυσμένα το κόστος μετάβασης τεχνικού στις εγκαταστάσεις σας, έχει έκπτωση και χρεώνεται με 20€/ώρα αντί 35€/ώρα. Σε περίπτωση επίσκεψης τεχνικού το αίτημα δεν αφαιρείται από τον λογαριασμό σας.

remote ticketing

ON DEMAND tickets

Τα ΟΝ DEMAND tickets καλύπτουν πλήρως τη λειτουργία υπολογιστών, περιφερειακών και δικτυακού εξοπλισμού. Περιλαμβάνουν υπηρεσίες υποστήριξης με απομακρυσμένη σύνδεση για αμεσότητα στην επίλυση των προβλημάτων αλλά και το κόστος μετάβασης τεχνικού στις εγκαταστάσεις σας, αν δεν μπορεί να δωθεί λύση από απόσταση.

on demand ticketing

Η παρακολούθηση όλων των αιτημάτων REMOTE SUPPORT tickets & ΟΝ DEMAND tickets γίνεται εύκολα με μια σύνδεση στον λογαριασμό σας στο online help. Μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία του αιτήματός σας, να δείτε ποιός συνεργάτης σας και πότε το κατέθεσε, ποιός τεχνικός το ανέλαβε και πότε, τι εργασίες πραγματοποιήθηκαν, το status των αιτημάτων σας (ενεργά, ολοκληρωμένα κ.λπ.) και τα διαθέσιμα tickets σας.

Δοκιμάστε τις υπηρεσίες
απομακρυσμένης υποστήριξης

Σας προσφέρουμε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ τα 3 πρώτα σας tickets, χωρίς καμία υποχρέωση αγοράς. Γνωρίστε τα πλεονεκτήματα του REMOTE SUPPORT και μαζί την πιο έξυπνη μέθοδο αντιμετώπισης των προβλημάτων  των πληροφοριακών συστημάτων σας.

3 remote tickets 1

ΔΩΡΕΑΝ

3 tickets για

REMOTE  SUPPORT

Learn how we helped 100 top brands gain success.

Let's have a chat